سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری گرگان | پنجشنبه : سی آبان ماه 1398 / ساعت 15:05:46

آتش نشانی حافظ جان و مال شهروندان در مقابل حوادث


بررسی حریق‌ها و حوادث رخ داده در منازل بیانگر این است که کانون بسیاری از آنها آشپزخانه یا وسایل مرتبط با آن بوده که با رعایت نکات ایمنی بسیار ساده می‌توان از وقوع آن جلوگیری کرد.👇

🚒 - برای تامین برق یخچال از محافظ الکتریکی استاندارد و مجزا استفاده شود.

🚒-  بهتر است یخچال در نزدیکی اجاق گاز قرار نگیرد و با دیوار پشتی نیز فاصله مناسبی به‌ منظور تهویه هوا وجود داشته باشد.

🚒 - از نصب پرده پارچه‌ای در مجاورت یا بالای اجاق گاز خودداری کنید.

🚒 - در صورت لزوم از پرده کرکره استفاده از قراردادن مواد سریع‌الاشتعال در نزدیکی اجاق و از بازگذاشتن پنجره نزدیک به آن باید پرهیز شود چرا که جریان شدید هوا می‌تواند باعث خاموش‌شدن شعله و نشت گاز در فضا شود.

 🚒 - در صورت مصرف طولانی مدت اجاق‌گاز باید به دلیل مصرف اکسیژن محیط حتما راهی برای ورود هوا در نظر گرفته شود

🚒 - هود آشپزخانه باید مرتب تمیز شود تا چربی‌های جمع شده درون آن سبب ایجاد آتش‌سوزی نشود.

🚒 - زودپز را حتماً باید از نوع استاندارد انتخاب وهیچ‌گاه بیش از دو سوم حجم آن را از آب پر نکنید .  

🚒-  هرگز از ادویه‌جات درون زودپز نباید استفاده کرد، چرا که سبب مسدودشدن راه خروج بخار شده و زودپز را در شرایط بحرانی قرار داده و می‌تواند موجب انفجار آن حتی از نوع استاندارد شود.

🚒- هنگام بازکردن در زودپز باید احتیاط لازم را به عمل آورد تا بخار آب‌داغ به استفاده کننده آسیبی وارد نکند.

 🚒- اگر شهروندان در محیط آشپزخانه یا حمام و توالت شیری را باز کرده و متوجه قطع آب آن شدند، حتما آن را ببندند چرا که در صورت ترک منزل و وصل دوباره آب، خانه دچار آبگرفتگی و در ادامه سبب ریزش سقف طبقه زیری خواهد شد.

🚒-  هنگام خرید چرخ گوشت، باید چرخ گوشتی را انتخاب کرد که سیم‌کوتاه و گلویی بلند و باریک داشته باشد و هنگام استفاده از آن نیز حتی برای یک لحظه چرخ‌گوشت را ترک نکرد.

🚒- در صورت ترک چرخ‌گوشت نیز حتما باید آن را خاموش کرده و دو شاخه را از پریز جدا کرد و آن را دور از دسترس کودکان قرار داد.

🚒- هرگز نباید گوشت را با دست، داخل چرخ‌ گوشت قرار داد، گفت: چرا که ممکن است دست افراد به درون دستگاه کشیده شده و باعث قطع یا له‌شدن انگشتان شود. بنابراین بهتر است از وسیله مخصوص این کار استفاده کرد.

🚒- هنگام خروج از منزل حتی برای مدت کوتاه نیز باید چنانچه غذایی روی شعله گاز قرار دارد آن را خاموش کرد تا خطر سر رفتن غذا و نشت گاز یا سوختن غذا و آتش‌سوزی وجود نداشته باشد.

🚒-  استفاده از گاز پیک‌نیکی در آشپزخانه دارای خطر بسیار زیادی است . از این وسیله در خانه و فضای بسته استفاده نشود.

🚒 - هرگز نباید اجازه داد آب روی روغن داغ ریخته شود، این عمل موجب ازدیاد شعله، پرتاب روغن و سوختگی پوست می‌شود.

🚒 -  چنانچه روغن خوراکی روی گاز آتش گرفت نیز باید ابتدا شعله گاز را خاموش کرد و پس از آن نیز درپوشی بزرگتر از ظرف و در صورت نبود آن باید یک پارچه یا حوله بزرگتر مرطوب را روی آن قرار داد.